Google Vertalen-app nu offline te raadplegen

5 april 2013 | Door redactie

De vertaal-app van Google heeft een belangrijke update gehad. Tot nu toe kon u de Google-app alleen raadplegen voor vertalingen als u internettoegang had. Google heeft het nu voor de Androidversie mogelijk gemaakt om de vertalingen ook offline te gebruiken. Erg handig als u op zakenreis gaat of veel contacten heeft met buitenlandse relaties.

U kunt de Vertalen-app van Google nu ook aan het werk zetten als er geen internetverbinding te bekennen is. Om te kunnen vertalen moet de app contact leggen met de servers van Google. Daar is een internetverbinding voor nodig. Toch is het sinds kort mogelijk om offline vertalingen op te vragen. Dat komt door een update die Google onlangs heeft uitgebracht.

Vertalen-app herkent foto

Sindsdien is het op Androidtoestellen mogelijk om taalpakketten te downloaden naar uw telefoon. Doet u regelmatig zaken met Duitsland, dan kunt u bijvoorbeeld het Duitse pakket downloaden naar uw Androidsmartphone. De Vertalen-app ondersteunt zestig talen, waaronder Nederlands. Het is mogelijk om getypte woorden te laten vertalen, maar u kunt ook iets inspreken. De app herkent zelfs tekst op een foto.