Google waarschuwt voor wegafsluitingen

4 april 2014 | Door redactie

Bent u vaak onderweg voor uw werk, dan staat u ongetwijfeld vaak vast. Gebruikers van de Google Zoeken-app voor Android krijgen voortaan een waarschuwing als er een verkeersincident zoals een wegafsluiting of een file is. Google houdt hierbij ook nog eens rekening met routes die u vaak rijdt.

Altijd vervelend als u haast heeft en u er ook nog eens te laat achter komt dat er een weg op uw route is afgesloten. De Google Zoeken-app waarschuwt gebruikers voortaan als er verkeersincidenten te melden zijn op de route. Daarbij kan de app als u wilt rekening houden met routes die u vaak rijdt. Om de actuele verkeerssituatie in te kunnen schatten, gebruikt Google onder andere data uit de Waze-app. Gebruikers kunnen incidenten op de weg via deze app doorgeven aan Google.

Geen verkeersincidenten op iPhone

De verkeersincidenten-functie is toegevoegd via de laatste update. Google Maps toonde al langer incidenten op de route, maar met de Google Zoeken-app kunt u nu dus ook onderweg actuele verkeersinformatie krijgen. Helaas voor de iPhone-fans is de update van de Google Zoeken-app vooralsnog alleen naar Android-gebruikers uitgerold.