Google wil vaart achter uitrol Android-updates

30 mei 2016 | Door redactie

Als het aan Google ligt, hoeft u voortaan niet meer zo lang te wachten voordat u kunt updaten naar een nieuwe versie van Android. Google vindt dat telecomproviders en smartphonefabrikanten te veel tijd nemen om Android-updates door te zetten naar hun klanten. De internetspeurhond wil dat updates sneller verspreid worden.

Google wil dat Android-updates eerder beschikbaar zijn voor gebruikers. Het bedrijf brengt met regelmaat nieuwe versies van Android uit. Alleen merken mensen met een Android-smartphone hier weinig van omdat telecomproviders en fabrikanten er lang over doen om zo’n update ook door te zetten naar klanten. Fabrikanten en providers passen de software namelijk aan zodat die beter samenwerkt met het netwerk of een toestel. Door de vertraging krijgen gebruikers niet meteen de nieuwste veiligheidsupdates, waardoor toestellen kwetsbaar zijn gedurende de periode waarin de Android-update nog niet beschikbaar is.

Zien welke providers en fabrikanten snel updaten

Soms duurt het maanden voordat een fabrikant of provider klanten Android-updates laat installeren. Google vindt dat te gortig en maant fabrikanten en providers om hier verandering in te brengen. Om de druk op te voeren, publiceert Google hoogstwaarschijnlijk zelfs een lijst waarop smartphonefabrikanten zijn gerangschikt naar hoe snel zij updates uitrollen. Hierop kan uw organisatie zien welke toestellen snel de nieuwste versie van Android krijgen en daar rekening mee houden bij de inkoop van smartphones.