Gratis app vol taaltips van Onze Taal

21 maart 2013 | Door redactie

Tijdens het notuleren of bij opstellen van een brief kunt u wel eens tegen taalkundige struikelblokken aanlopen. Gebruikt u nu ‘hun’ of ‘hen’? Wanneer zet u een puntkomma? Ook het kofschip bezorgt nog dagelijks mensen jeuk. Onze Taal heeft een gratis app gelanceerd boordevol taaladvies en nieuws over taal. Dan hoeft u geen taalfouten meer te maken.

Het Genootschap Onze Taal heeft haar taaladviesdienst uitgebreid naar de wereld van de smartphone. In een gratis app kunt u van alles lezen over correct taalgebruik, spelling, grammatica en het plaatsen van leestekens. Lekker praktisch dus. Taal kan namelijk nog best lastig zijn, ook voor mensen die hier dagelijks mee bezig zijn. En u wilt natuurlijk geen taalfouten maken! Ook de nieuwsgierig aangelegde taalgebruiker kan zijn lol op met de applicatie. Zo kunt u van alles lezen over de herkomst van woorden en uitdrukkingen, en krijgt u daarnaast taalnieuwtjes voorgeschoteld.

App Onze Taal voor iOS en Android

De gratis app van Onze Taal is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen. Heeft u een iPhone of iPad, dan kunt de iOS-versie downloaden. Voor smartphones die draaien op een Android-besturingssysteem zoals apparaten van HTC en Samsung, is er ook een Android-versie beschikbaar.