Info over arbeidsrecht via Wettenpocket-app

19 mei 2014 | Door redactie

Heeft u juridische informatie nodig bij een ontslagzaak, dan kunt u gebruikmaken van de wettenpocket-app. Deze applicatie werd onlangs gelanceerd door minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

De wettenpocket-app is ontwikkeld voor de tablet en de iPad, en is sinds kort gratis te downloaden uit de Apple en Google store. Door de applicatie beschikt u over rechtelijke documentatie uit verschillende rechtsgebieden, zoals arbeidsrecht en sociale zekerheid. De app bevat alle nationale en decentrale wet- en regelgeving, maar ook aanvullende jurisprudentie en beleidsdocumenten. Door middel van zogenoemde bundels en pockets stemt u de app af op uw persoonlijke voorkeuren.

Rechtelijke informatie op maat

Een bundel bevat de wetteksten van één specifieke wet, zoals de Arbeidstijdenwet. Een pocket is uitgebreider. Hier vindt u ook jurisprudentie en beleidsdocumenten die betrekking hebben op een specifieke wet. Als u bruikbare informatie gelezen hebt, kunt u deze opslaan. Hierdoor haalt u naderhand makkelijk informatie terug. Daarnaast wordt de app continu bijgewerkt. Mogelijk vindt u hierdoor binnenkort ook informatie over bijvoorbeeld de Wet werk en zekerheid. Door deze actualiteit en gebruiksvriendelijkheid is de app een goed alternatief voor een wetboek.