Inloggen bij Google met een druk op de knop

23 juni 2016 | Door redactie

Beveiligingsexperts zien inloggen met tweestapsverificatie als de heilige graal. Helaas is inloggen op deze manier niet erg gebruiksvriendelijk. Google komt met nieuwe technologie opdraven waardoor tweestapsverificatie ineens een stuk makkelijker in gebruik is.

Tweestapsverificatie is hackerproof en dankzij Google voortaan gebruiksvriendelijker. Een cybercrimineel die uw wachtwoord steelt, kan daar niet mee inloggen zonder de bijbehorende code. En die kan hij niet in handen krijgen zonder uw smartphone. Google heeft de manier waarop zulke codes op de smartphone worden opgevraagd simpeler gemaakt voor de gebruiker. Doorgaans wordt de code via een sms’je naar uw smartphone gestuurd of kunt u die via een app opvragen. Op Androidapparaten hoeft u voortaan alleen nog maar op een knop te drukken om het inloggen te bevestigen in plaats van een code in te voeren. 

Update voor alle Androidversies

De Androidupdate wordt momenteel door Google uitgerold via de Play Store. De update verschijnt voor alle versies van Android, dus niet alleen de mensen met een splinternieuw model smartphone profiteren ervan. Wie een iPhone of iPad heeft, krijgt de update niet automatisch, maar kan die wel downloaden via de Google-app.