iPad 2 en magneet geen goede combinatie

2 november 2011 | Door redactie

Wanneer u de iPad 2 even niet in gebruik heeft, wordt het apparaat automatisch geblokkeerd. Alleen door de juiste code in te toetsen is de iPad 2 dan te ontgrendelen; tenminste, zo hoort het. De iPad 2 blijkt helaas ook te ontgrendelen met behulp van een magneet en de Smart Cover van Apple. Door de instellingen te veranderen voorkomt u dat u slachtoffer wordt van deze gewiekste truc.

Dat de iPad 2 alleen kan worden ontgrendeld met de toegangscode is voor veel eigenaren een geruststelling. Jammer genoeg is het via een omweg toch mogelijk om het apparaat te ontgrendelen zonder de code te kennen. De iPad 2 heeft namelijk een magneetsensor aan de zijkant, die reageert op de zogenaamde Smart Cover. De Smart Cover is een speciale hoes die uw iPad 2 uit de sluimerstand haalt. Door de Smart Cover op te tillen weet de magneetsensor dat u de tablet wilt gebruiken en krijgt u het verzoek de viercijferige code in te voeren.

iPad 1 niet kwetsbaar voor lek

Iemand die kwaad wil, kan in plaats van de code in te voeren op de uit-knop van de iPad 2 drukken. Door vervolgens de code-invoer te annuleren en een magneet langs de sensor te halen wordt de iPad 2 ontgrendeld. Een lichtpuntje is dat alleen de software die openstaat toegankelijk is. Maar als dit net uw e-mailcliënt is, kan het toch tot een vervelende situatie leiden. Door de functie ‘Smart Cover unlocking’ uit te zetten, wordt de magneetsensor uitgeschakeld en lost u het probleem op. De iPad 1 heeft overigens geen magneetsensor, en kan dus niet op deze manier ontgrendeld worden.