Kiekeboe! Dáár is uw verloren Android-toestel!

5 augustus 2013 | Door redactie

In de categorie ‘beter laat dan nooit’: ook Google komt nu met een app waarmee u uw Android-apparaat kunt lokaliseren als u het kwijt bent. Apple en Microsoft bieden al wat langer een vergelijkbare dienst. Android Device Manager kan de ringtone van uw apparaat laten horen als deze op stil staat én u kunt de locatie van het toestel bekijken op Google Maps.

Een zoekgeraakte mobiel is meer dan vervelend te noemen, al helemaal als er bedrijfsgevoelige informatie op staat. Met de app Android Device Manager helpt Google u een handje bij het speurneuzen. De applicatie laat namelijk de ringtone van een verloren mobiel op maximaal volume afspelen, óók als deze in stille modus staat. Zo komt uw apparaat snel weer tussen de kussens van de bank tevoorschijn. Is één of andere onverlaat er met uw Android-toestel vandoor? Zodra de locatie van de verloren mobiel achterhaald is, kunt u deze ‘live’ volgen op Google Maps.

Android Device Manager helpt toestel vinden

Klaar om de Sherlock Holmes van de digitale wereld uit te hangen? U moet nog heel even geduld hebben. Android Device Manager verschijnt pas tegen het eind van augustus 2013. Nog twee kleine kanttekeningen: uw besturingssysteem moet versie 2.2 of hoger zijn. Daarnaast moet u ingelogd u zijn op uw Google-account om de applicatie te kunnen gebruiken.