Korte internetsessie op smartphone de nieuwe norm

De manier waarop men via een smartphone surft, is aan het veranderen. Door de indeling van de website en de lengte van berichten daarop aan te passen, houden organisaties bezoekers nét wat langer vast.

11 december 2018 | Door redactie

Uit onderzoek van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) blijkt dat het internetgebruik op telefoons de afgelopen jaren explosief gestegen is. Waar de gemiddelde browser- en apptijd op de smartphone in 2014 nog 29 uur per maand was, is dat nu 61 uur. Dit komt vooral door het gestegen gebruik van apps.

Scannend lezen

Apps worden inmiddels meer gebruikt dan websites. Gedaald is dan ook de tijd die men op pc, laptop of tablet op websites doorbrengt, zo blijkt uit het onderzoek (pdf). Gemiddeld brengt men per internetsessie nog maar twee tot drie minuten door op een website. Bezoekers lezen scannend en kijken snel of de content het lezen waard is. Het is dus belangrijk dat de webteksten niet te lang zijn en pakkende titels en tussenkopjes hebben.

Website aanpassen

Wil uw organisatie bezoekers nét wat langer vasthouden op de website, dan is het belangrijk om u te richten op de smartphonegebruiker. Zorg dat de website smartphone-vriendelijk (tool) is en houd de berichten kort. Zo kan de bezoeker in de korte tijd die hij op uw site doorbrengt toch de juiste informatie vinden. Ook kan het interessant zijn een app te laten ontwikkelen, waarin u bedrijfsinformatie en nieuwsberichten met uw klanten deelt.