Laat de iPhone van de zaak niet slingeren

9 januari 2013 | Door redactie

Heeft u een iPhone van de zaak, laat die thuis dan niet slingeren en leen hem ook niet uit aan uw kinderen om spelletjes op te spelen. Het blijkt namelijk dat kinderen wel erg makkelijk onbedoeld in-app aankopen kunnen doen. dat is mogelijk doordat iTunes niet altijd om een wachtwoord vraagt als de gebruiker een aankoop wil doen. Gelukkig kunt u het in-app aankopen doen op de iPhone uitschakelen.

Het is natuurlijk verleidelijk om toe te geven als uw kind vraagt of het even een gratis spelletje mag spelen op uw zakelijke iPhone. Maar dat kan toch veel geld blijken te kosten. Veel gratis apps bieden de mogelijkheid om tegen betaling virtuele accessoires te kopen die het spel leuker of makkelijker maken. Deze in-app aankopen vinden plaats via iTunes, en zijn gekoppeld aan een creditcard.  iTunes vraagt helaas niet altijd om een wachtwoord voorafgaand aan de koop. Als u al ingelogd bent, duurt het een tijdje voordat uw sessie verlopen is en er opnieuw om een wachtwoord wordt gevraagd. Ondertussen kan uw kind eenvoudig een in-app aankoop doen, waarvoor uw werkgever de rekening krijgt.

In-app aankopen blokkeren

Die rekening kan snel oplopen. Een item bij een spelletje kan al gauw € 45 kosten! U kunt uw kinderen op meerdere manieren tegen zichzelf beschermen. Uitloggen bij iTunes voordat u de iPhone aan het kind overhandigt, is een mogelijkheid. In-app aankopen helemaal blokkeren is een optie die meer zekerheid geeft. Ga daarvoor naar Instellingen, Algemeen en kies dan voor Beperkingen. Voer de toegangscode in en schakel de optie Kopen vanuit apps uit.