'Laatst gezien' nu af te schermen in WhatsApp

14 maart 2014 | Door redactie

WhatsApp-gebruikers met een Android-toestel zitten er al tijden op te wachten: de ‘laatst gezien’-functie kan eindelijk worden uitgeschakeld. Contactpersonen kunnen dus niet langer zien wanneer u voor het laatst in de weer bent geweest met WhatsApp. U moet wel eerst een update binnenhalen om ‘laatst gezien’ uit te zetten in WhatsApp.

Verrassend genoeg krijgen WhatsApp-gebruikers met de eerste update na de overname door Facebook meer privacy. De ‘laatst gezien’-functie kunt u voortaan ook op Android-toestellen uitzetten of alleen zichtbaar maken voor contacten. Veel Android-gebruikers ergeren zich eraan dat iedereen het tijdstip kan zien waarop zij voor het ‘laatst gezien’ zijn in WhatsApp. Collega’s die u een bericht hebben gestuurd, kunnen u dan bijvoorbeeld verwijten dat u nog niet gereageerd heeft, terwijl u wel in WhatsApp bent geweest.

WhatsApp eerst updaten

Op de iPhone en de iPad kon u ‘laatst gezien’ al uitzetten. Nu is ook Android aan de beurt. U schermt het tijdstip dat u voor het laatst actief was in WhatsApp als volgt af:

  • Update WhatsApp in de Google Play Store.
  • Open de app en ga naar ‘Instellingen’.
  • Kies voor ‘Account’ en selecteer ‘Privacy’.
  • Als u ‘Laatst gezien’ aanraakt, kunt u aangeven wie mogen zien wanneer u voor het laatst in WhatsApp bent geweest. U kunt kiezen uit ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’ en ‘Niemand’.