Laptop op slaapstand na dichtklappen

15 augustus 2019 | Door redactie

Als u klaar bent met werken en uw laptop dichtklapt, kan er nog van alles gebeuren achter de schermen. Wat precies, dat kunt u in Windows zelf instellen. Natuurlijk kunt u ervoor zorgen dat de programma’s worden afgesloten, maar u kunt ook regelen dat de laptop naar de slaapstand overschakelt.

Als u uw laptop dichtklapt, betekent dat niet automatisch dat het apparaat in de slaapstand gaat. Tenzij u dat zo in Windows heeft ingesteld. U heeft namelijk meerdere opties waar u uit kunt kiezen. Een laptop dichtklappen kan betekenen dat u het apparaat afsluit, maar u kunt ook regelen dat het apparaat op de energiebesparende modus overschakelt. Als u dat instelt gaat de laptop over op de sluimer- of de slaapstand. U kunt ook instellen dat er helemaal niks gebeurt. Als u de laptop dan weer opent, is er geen enkele actie uitgevoerd en verschijnt het scherm waar u in aan het werken was.

Slaapstand om energie te besparen

Deze instellingen kunt u regelen via Energiebeheer. Dat doet u door de volgende stappen uit te voeren:

  • Ga via 'Start' in Windows naar 'Configuratiescherm' en dan naar 'Energiebeheer'.
  • Aan de linkerkant van het menu dat verschijnt, klikt u op 'Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen'.
  • Onder 'Actie als ik het deksel sluit' kunt u via het dropdownmenu aangeven hoe de laptop reageert als u die dichtklapt.
  • Wilt u de accu sparen, selecteer dan 'Slaapstand'. U kunt dan ook snel verder met uw werk als u de laptop weer openklapt. Eventueel kunt u onder 'Netstroom' instellen dat de laptop bij dichtklappen niet in de slaapstand schiet als het apparaat aan de stroom aangesloten is.
  • Kies 'Wijzigingen opslaan' om de instellingen te bewaren.

Bijlagen bij dit bericht