Microsoft jaagt met app op Android-gebruikers

2 mei 2013 | Door redactie

Microsoft is nadrukkelijk op het overnamepad. Overname van mensen die Android gebruiken, welteverstaan. Het softwarebedrijf heeft namelijk een app in Google Play geplaatst die smartphonebezitters een duwtje in de rug geeft als ze overwegen over te stappen van Android op Windows Phone, het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Het is bekend dat Microsoft nog een slag te maken heeft om de achterstand in te lopen die het heeft op de mobiele markt. Besturingssysteem Windows 8 was een eerste stap, en de nieuwe app Switch to Windows Phone past ook in die strategie. Die app, bedoeld om Android-gebruikers over de streep te trekken als ze een overstap naar Windows Phone overwegen, is sinds kort in de Google Play geplaatst. De werking van de app is niet spectaculair; hij scant de apps die de smartphonebezitter al op zijn apparaat heeft staan en kijkt of er een equivalent van te vinden is voor Windows Phone. De resultaten van deze zoektocht kunnen worden gesynchroniseerd met een eventueel Microsoft-account. Als de overstap dan een feit is, kunnen de apps snel binnengehaald worden.  

Android-gebruikers niet enthousiast

Android-gebruikers zijn echter niet enthousiast. Zij vinden de suggesties voor equivalenten van Android-apps slecht. Dat blijkt ook wel uit de waardering tot nu toe. Het merendeel van degenen die Switch to Windows Phone uitprobeerden, gaf slechts een ster van de mogelijke vijf.