Nieuwe sprinter biedt flexibele werkplek

15 april 2016 | Door redactie

Wifi, een usb-aansluiting en stopcontacten; meer heeft u eigenlijk niet nodig om te kunnen werken. De 58 nieuwe sprinters van de NS zijn allemaal uitgerust met een wifi-verbinding, usb-aansluiting en stopcontacten. Deze vooruitstrevende treinen zijn vanaf 2017 op het spoor te vinden.

In 2017 zet de NS splinternieuwe sprinters in op het spoor. De nieuwe treinen zijn helemaal ingericht op werken met mobiele apparatuur of laptops. Natuurlijk is er wifi beschikbaar in de sprinters, maar u vindt ook stopcontacten in de voertuigen zodat u de tablet (tools) bijvoorbeeld even op kunt laden. Ook kunt u bestanden op usb-sticks (tool) openen en bewerken. In de voertuigen zijn namelijk ook usb-aansluitingen te vinden.

Wifi tot 2025 gratis

Er komen in totaal 58 van deze sprinters met wifi, usb-aansluiting en stopcontacten. De eerste is al in Nederland aanwezig voor testen. In de 58 sprinters zijn in totaal 10.000 stopcontacten en 5.000 usb-aansluitingen te vinden. U kunt zoals u gewend bent gratis gebruikmaken van de wifi-verbinding. De NS heeft beloofd dat wifi in de trein gratis blijft tot in ieder geval 2025.