Night Shift, het nieuwe snufje van iOS 9.3

25 maart 2016 | Door redactie

Zoals u weet, heeft Apple de nieuwste versie van zijn besturingssysteem iOS uitgerold. Versie iOS9.3 kent een aantal nieuwigheidjes, waarvan de functie Night Shift een van de meest opvallende is. Ook repareert iOS 9.3 een veiligheidslek in berichtendienst iMessage.

Een van de meest opvallende nieuwe functies in besturingssysteem iOS 9.3 is Night Shift. Dit is een instelling die ervoor zorgt dat uw scherm zoveel mogelijk blauw licht weglaat uit het kleurenpallet. Blauw licht staat erom bekend dat het de aanmaak van melatonine remt, een hormoon dat u makkelijker doet inslapen. Night Shift vermindert het blauwe licht dat uw iPhone en iPad uitstraalt dusdanig dat u zonder problemen nog even uw apparaat kunt bekijken voor het slapengaan. Night Shift bepaalt op basis van uw locatie of de ‘avondstand’ geactiveerd moet worden. U kunt de optie deactiveren bij de instellingen.

iOS 9.3 repareert lek in iMessage

Een ander belangrijk aspect aan iOS 9.3 is de reparatie van een lek in berichtendienst iMessage. Door een fout in de software was het voor kwaadwillenden in eerdere versies van iOS mogelijk om opgeslagen foto’s en video’s in iCloud te kraken. Apple adviseert gebruikers van iCloud dan ook om zo snel mogelijk te upgraden naar de nieuwste versie van iOS.