Samsung Galaxy- en Note-apparaten bevatten lek

Belt en sms’t u met een Samsung-toestel, dan moet u extra voorzichtig zijn met het downloaden van apps. Er is namelijk een lek ontdekt dat kwaadwillenden toegang zou kunnen geven tot alle gegevens op uw Samsung smartphone of -tablet. Het gaat om een paar apparaten uit de Galaxy- en Note-lijn.

19 december 2012 | Door redactie

Samsung heeft niet veel te klagen; de tablets en smartphones van dit merk vliegen over de toonbank. Heeft u een Samsung-apparaat van het type Note of Galaxy in uw bezit, realiseer u dan wel dan er een gevaarlijk lek is ontdekt. Iemand die kwaad wil kan malware in een app verstoppen om zo misbruik van het lek te maken. Installeert u zo’n app, dan heeft de maker toegang tot alle informatie op uw tablet of smartphone. Download dus alleen apps als u zeker weet dat u de maker kunt vertrouwen. Een virusscanner is ook aan te raden.

3G- en WiFi-apparaten lek

De Samsung-apparaten die het lek bevatten, zijn de volgende: Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy Note, Galaxy Note 2 en de Galaxy Note 10.1. Het gaat om zowel de 3G- als de WiFi-varianten. Er is nog geen update uitgebracht die het probleem verhelpt, maar houd het in de gaten.