Smartphone-geheimen achter slot en grendel

2 mei 2014 | Door redactie

Het is slecht gesteld met het vergrendelen van smartphones. Google heeft bekendgemaakt dat de helft van de Android-gebruikers het toestel niet beveiligt met schermvergrendeling. Bij de Android-gebruikers die wel voor vergrendeling kiezen, is het veegpatroon populair.

Het is geen verkeerd idee om werknemers met een smartphone van de zaak te verplichten het apparaat te beveiligen met bijvoorbeeld een pincode of een veegpatroon. Uit eigen onderzoek van Google blijkt namelijk dat pakweg de helft van de Android-gebruikers hun toestel niet wil vergrendelen.

Veegpatroon als vergrendeling

Van de slimmeriken die wel voor schermvergrendeling kiezen, gaat een kwart voor het veegpatroon. Veel ondervraagden gaven aan het invoeren van een pincode vervelend te vinden. Toch is de pincode bij 15% van de Android-gebruikers favoriet. Wachtwoorden en gezichtsherkenning zijn een stuk minder populair: die beveiligingsmethodes worden gekozen door respectievelijk 3,3% en 2,3% van de gebruikers. Welke beveiligingsmethode u ook kiest, zorg ervoor dat u het scherm regelmatig schoonmaakt. Een veegpatroon blijft bijvoorbeeld goed te zien op een scherm door het vettige laagje dat uw vingers achterlaten.