Smartphone mist nachtrust door Android-apps

21 juni 2012 | Door redactie

Redt de batterij van uw Android-smartphone het niet lang zonder de oplader, loop dan eens kritisch door uw apps. Bepaalde apps voor Android-smartphones plegen een enorme aanslag op de batterij. Die zorgen dat uw smartphone in de slaapstand energie blijft slurpen. U kunt zulke apps dan ook beter uitschakelen als u ze niet gebruikt.

Het is een bekende ergernis bij smartphone-eigenaars: de batterij is razendsnel leeg. Apps spelen hierin een grote rol. Onder andere het ophalen van e-mail, en het laden van advertenties in apps vergen veel van uw batterij. Daar komt nog bij dat veel apps 24 uur per dag actief blijven op de achtergrond. Smartphones zijn geprogrammeerd om in de slaapstand te gaan als u er niets mee doet. Normaal gesproken zou er in die slaapstand amper energie worden gebruikt. Sommige apps dwingen de smartphone echter om actief te blijven.

Fouten in Android-apps

Onderzoekers van de Amerikaanse Purdue Universiteit hebben het energieverbruik van 187 Android-apps onderzocht. Daarvan bleken 42 Android-apps de slaapstand van de mobiele telefoon te verstoren. Dit hoort niet, en het is dus een foutje van de ontwikkelaars. De onderzoekers hopen dat ontwikkelaars de fouten uit de apps zullen halen. Maar ook apps die de fout niet bevatten, doen uw batterij geen groot plezier. Schakel ze dus uit als u ze niet nodig heeft.