Staan er nieuwe updates klaar voor Android?

7 februari 2014 | Door redactie

Natuurlijk wilt u de nieuwste versie van Android op uw smartphone. Als er een nieuwe Android-update uitkomt, moet u afwachten of en wanneer die beschikbaar komt voor uw smartphone of tablet. Mocht u benieuwd zijn of er toevallig een update voor uw toestel klaar staat, dan kunt u dat onder de instellingen controleren.

Als iemand u vraagt welke Android-versie op uw toestel staat, zou u dan uit uw hoofd kunnen antwoorden? Zo niet, dan kunt u snel achterhalen welke met versie van Android u werkt. Ga naar de instellingen en tik Over de telefoon aan. Hier ziet u staan welke Android-versie u heeft. In dit menu kunt u meteen controleren of er misschien een update voor u klaar staat. Dat doet u door Software-update te selecteren. U komt dan in het Update Center terecht.

Nieuwe apps voor Android

U ziet hier drie tabbladen. Onder Systeem of Toestelinfo kunt u controleren of er een nieuwe Android-versie in de startblokken staat. Het tabblad Nieuwe apps geeft weer of er apps beschikbaar zijn voor uw toestel die u nog niet had. Updates voor apps die al op uw toestel staan, vindt u onder de tab Updates. Let op: het gaat in het Update Center alleen om apps die met Android worden meegeleverd. Apps die u uit Google Play heeft gedownload, updatet u ook daar.