Standaard financiële software plus cloudmodule wordt maatwerk

SAP blijft de meest gebruikte software ter ondersteuning van de financiële administratie voor multinationals. Toch ruilen ondernemingen dure maatwerkoplossingen steeds vaker in voor financiële oplossingen in de cloud. Dat blijkt uit een marktanalyse van ComputerProfile.

14 mei 2018 | Door redactie

De marktanalyse werd uitgevoerd onder bijna 5.500 beslissers van Nederlandse organisaties. Sinds 2010 is het aandeel maatwerkoplossingen jaarlijks afgenomen van 12% naar 5%. De standaardpakketten zijn steeds goedkoper geworden en maatwerk werd juist duurder. Veel organisaties kiezen daarom voor een standaardpakket met modules in de cloud.

Grote stijging van oplossingen in de cloud

Sinds 2010 is er een stijging in het aandeel financiële oplossingen die uit de cloud (tool) worden afgenomen. In 2010 was dat 0,6%, terwijl dat aandeel nu 8% is. Het aanbod van standaardpakketten, ‘opgeknipt’ in modules en via de cloud is populair. Een financiële administratie kan op die manier een pakket op maat en aangepast aan eigen wensen samenstellen en betaalt alleen nog voor daadwerkelijk gebruik.

Exact-pakket meest gebruikt door middelgrote ondernemingen

Exact-pakketten worden het meest gebruikt door middelgrote ondernemingen, Microsoft is populair bij ondernemingen met 250 tot 2500 werknemers. Ook de financiële pakketten van AFAS en Unit 4 zijn populair.