TomTom-app werkt niet op elk Android-toestel

8 oktober 2012 | Door redactie

De TomTom-app is beschikbaar voor Android. Helaas kunnen eigenaren van nieuwere modellen zoals de Samsung Galaxy S III of de HTC One X hier niets mee. De TomTom-app werkt namelijk niet op die apparaten. Heeft u een ander type Android-toestel, dan kunt u de TomTom-app downloaden in de Play Store.

De TomTom-app is voor de iPhone al jaren beschikbaar, maar Android-gebruikers stonden in de kou. Nu is de TomTom-app dan eindelijk ook in de Play Store te vinden. Heeft u een recent model Android-toestel,  juich dan niet te vroeg. De app werkt namelijk niet op deze apparaten. Onder andere voor de Samsung Galaxy S III, de HTC One X en de Google Nexus 7 is de TomTom-app niet beschikbaar. Dat heeft mogelijk te maken met een andere resolutie, die niet ondersteund wordt.

Betalen voor TomTom-app

Is uw toestel wel geschikt, dan vindt u in de Play Store verschillende TomTom-apps. Zo is er een app voor de Benelux, voor Frankrijk en een voor Oost-Europa.  De TomTom-apps kosten u enkele tientallen euro’s. Om in heel Europa te navigeren met uw Android-smartphone betaalt u bijvoorbeeld zestig euro. Als u de app heeft gedownload kunt u ook kaarten offline raadplegen. Daarvoor moet u wel een in-app-aankoop doen.