Update Google Play Store in de startblokken

12 april 2013 | Door redactie

Belt, sms’t en surft u met een Android-smartphone, dan kunt u zeer binnenkort een grote update van de Play Store verwachten. Google is de update op dit moment aan het uitrollen. In de komende weken zou iedere Android-gebruiker de Play Store-update moeten hebben. Hoewel dat eigenlijk niet helemaal waar is: Google brengt de update alleen uit voor Android 2.2 of hoger.

De vernieuwde Google Play Store is af. Mogelijk heeft u de update al zien verschijnen op uw Android-apparaat. Zo niet, nog even geduld. Google trekt er een paar weken voor uit. De nieuwe Google Play Store heeft een heel ander uiterlijk gekregen. De app-winkel is volgens Google overzichtelijker, waardoor u makkelijker kunt vinden wat u zoekt. Onder andere grotere afbeeldingen en inhoud gesorteerd op thema zouden daarvoor moeten zorgen.

Google Play Store breidt uit

Grootste verandering is dat de focus niet meer op apps ligt. Films, muziek, tijdschriften en boeken waren al te vinden in de Google Play Store. Dat viel de gemiddelde gebruiker echter niet op. In de vernieuwde Play Store krijgen die categorieën meer aandacht. Helaas is de update niet weggelegd voor oudere Androidtoestellen. Gebruikt u nog Android 2.2 of lager, dan zult het zonder update moeten doen.

Update Play Store, bron: Google