Update voor Skype-app op oudere Android-versies

6 maart 2018 | Door redactie

Androidgebruikers die de app van Skype op hun toestel hebben staan, moeten even kijken welke Android-versie ze hebben. Mogelijk komen ze in aanmerking voor de update van Skype, die Microsoft de komende weken uitrolt.

Gebruikers die op hun smartphone werken met de Android-versie 4.0.3 tot en met 5.1 en ook de app van Skype geïnstalleerd hebben, kunnen de komende weken een update verwachten. Microsoft heeft vastgesteld dat de huidige app toestellen met oudere Android-versies te zwaar belast. En omdat smartphonefabrikanten meestal hooguit twee jaar updates van het besturingssysteem blijven geven, geldt dit wereldwijd voor zo’n 40% van de smartphones met Android. Door de update moet Skype (tool) dus ook op deze oudere toestellen soepel en snel blijven werken. Dit komt volgens Microsoft onder andere omdat de app na de update minder ruimte gebruikt en efficiënter gebruikmaakt van het geheugen. Daardoor zal de kwaliteit van de audio en de videobeelden ook toenemen.

Android-versies hebben bijnamen

De Android-versies kenmerken zich door de aparte bijnamen, die allemaal verwijzen naar een vorm van snoep. Zo is Android 5.0 (en 5.1) ook bekend onder de naam Lollipop. Android 4.0 kreeg de smakelijke naam Ice Cream Sandwich mee en Android 4.1 tot en met 4.3 heetten in de wandeling ook wel Jelly Bean. Bij versie 4.4 switchte Android naar een nieuwe bijnaam, namelijk KitKat. De huidige versie is Android Oreo (8.0) en Android 9 is op dit moment in het beta-stadium.