Veilige apps met Google Play Private Channel

10 december 2012 | Door redactie

Binnenkort kan uw organisatie in de Google Play Store een privékanaal aanmaken en daarin apps aanbieden voor Android-smartphones. Handig als er in uw organisatie veel medewerkers zijn met Android-telefoons van het werk. Met een Private Channel in de Google Play Store heeft u meer controle over wat zij downloaden, en verkleint u de kans dat zij besmette apps binnenhalen.

In de Play Store van Google kan uw organisatie binnenkort gecontroleerd en veilig apps aanbieden aan medewerkers. Gecontroleerd, omdat uw organisatie bepaalt welke apps op de plank komen, en welke (groepen) gebruikers toegang krijgen tot het privékanaal. Veilig, omdat alle apps op malware worden gecontroleerd, net als in de openbare Google Play Store. Het zal (nog) niet mogelijk zijn om een app in zowel de openbare als de besloten Play Store te plaatsen.

Android-apps downloaden in Google Play Private Channel

Op de Google Enterprise Blog doet Google uit de doeken wat u allemaal met een Private Channel in de Google Play Store kunt. Zodra uw organisatie apps beschikbaar heeft gesteld, kunnen medewerkers inloggen met hun bedrijfsmail, de apps bekijken en vervolgens ook downloaden.