Vergeten patroon op Android-tablet geen ramp

28 maart 2014 | Door redactie

Hartstikke handig en veilig, zo’n veegpatroon waarmee u het scherm van uw Android-tablet kunt ontgrendelen. Totdat u het patroon vergeet. Trek niet meteen de haren uit uw hoofd als dit u overkomt. Als het geluk aan uw zijde is, kunt u via een omweg nog uw Android-tablet ontgrendelen.

Bent u de sleutel van uw huis vergeten, dan staat er als u geluk heeft een raampje open waar u doorheen kunt. Zo is het ook op een Android-tablet als u het patroon om te ontgrendelen niet meer weet. Als uw tablet verbonden is met het internet en u bent ingelogd bij Android-moeder Google, is er geen man overboord. Is dat niet het geval, dan zit er niets anders op dan de tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Helaas gaan uw persoonlijke instellingen dan verloren.

Weer toegang tot uw Android-tablet

Heeft u wel internetverbindingen en bent u ingelogd? Volg in dat geval de volgende stappen om weer toegang te krijgen tot uw Android-tablet:

  • Probeer een flink aantal keer achter elkaar de tablet te ontgrendelen met een patroon ­– soms zijn er wel 30 pogingen nodig. Het maakt niet uit welk patroon u invoert.
  • Uiteindelijk verschijnt er een melding dat u 30 seconden moet wachten tot u een volgende poging mag doen.
  • Tik nu ‘OK’ aan.
  • U ziet nu ‘Patroon vergeten’ in beeld verschijnen. Daar tikt u met uw vinger op.
  • Nu verschijnt een venster waarin u moet inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna komt u bij de instellingen van de tablet terecht en heeft u het veegpatroon omzeild. U kunt daar meteen een nieuw patroon kiezen.