Verkeer tussen iPhone en App Store versleuteld

15 maart 2013 | Door redactie

Als u graag apps downloadt, ontkomt u er niet aan regelmatig de App Store te bezoeken met uw iPad of iPhone. Dat is tegenwoordig een stuk veiliger dan een tijdje geleden. Apple is het dataverkeer tussen de App Store en de iPhone en iPad namelijk gaan versleutelen. Dat is lange tijd niet zo geweest. Uw account was daardoor kwetsbaar voor overname door hackers.

De uitwisseling van data tussen de iPhone en iPad en de App Store wordt sinds kort versleuteld door Apple. En dat is maar goed ook. Doordat het dataverkeer al die tijd niet versleuteld was, hadden kwaadwillenden de mogelijkheid om accounts te kapen en informatie te onderscheppen. Maakte u met een iPhone of iPad via een open WiFi-netwerk verbinding met de App Store, dan was het voor een kwaadwillende niet moeilijk om schade aan te richten.

Malafide app op uw iPhone

Met de juiste tools en kennis kan een kwaadwillende onversleuteld dataverkeer onderscheppen en manipuleren. Bijvoorbeeld door u in te laten loggen op een neppagina of stiekem een app op uw iPhone of iPad te installeren die u op kosten jaagt. Het gevaar van een onversleutelde verbinding is voor Apple’s App Store weliswaar geweken, maar veel andere verbindingen zijn nog wel onveilig. Blijf dus waakzaam als u inlogt op een open WiFi-netwerk.