Vernieuwde Gmail voor Android is een plaatje

10 januari 2014 | Door redactie

Gmail begint 2014 met een update voor Android. Grootste verandering is dat afbeeldingen nu automatisch laden. Tot nu toe blokkeerde Gmail afbeeldingen in de Android-app omdat cybercriminelen malware in plaatjes mee kunnen smokkelen. Daar heeft Gmail nu een oplossing voor gevonden.

In december maakte Gmail bekend dat afbeeldingen voortaan automatisch werden weergegeven in de desktopversie van de clouddienst. Doordat Google afbeeldingen nu eerst op de eigen server zet, kunnen ze op malware worden gescand voordat u ze te zien krijgt. Blijkbaar heeft de desktopversie van Gmail de test doorstaan. In de Android-versie van Gmail komen afbeeldingen namelijk voortaan ook direct in beeld.

Gmail rolt update uit

U moet wel de nieuwste update downloaden om afbeeldingen in e-mails meteen te kunnen zien. Gmail is al begonnen met het uitrollen van de update. Een dezer dagen zult u de update zien verschijnen op uw Android-toestel. Overigens kunt u bij de instellingen aangeven dat u afbeeldingen toch wilt blokkeren, mocht u de nieuwe aanpak maar niets vinden.