Verwijderde foto’s iPhone snel terugzetten

15 april 2015 | Door redactie

Als u even niet oplet en uitschiet met uw vinger, kan het zomaar gebeuren dat u per ongeluk een foto van uw iPhone wist. Overkomt dit u, dan is er nog geen man overboord. Vanaf iOS 8 is er een functie ingebouwd in de iPhone waarmee u onlangs verwijderde foto’s kunt terughalen.

Mocht u per abuis een foto verwijderen van uw iPhone, dan kunt u die terughalen als u snel bent. Op iPhones met iOS 8 is namelijk een functie ingebouwd die voorkomt dat verwijderde foto’s meteen voor altijd verloren gaan. Om een foto terug te halen, gaat u naar het album ‘Onlangs verwijderd’, selecteert u de foto en kiest u in de navigatiebalk voor ‘Zet terug’. De afbeelding verschijnt vervolgens in het album ‘Onlangs toegevoegd’.

Foto definitief verwijderen

Wilt u een verwijderde foto juist definitief wissen, dan kiest u niet voor ‘Zet terug’ maar voor ‘Verwijder’. U kunt eventueel meerdere foto’s selecteren door ze één voor één aan te tikken met uw vinger. Definitief wissen kan handig zijn als u zeker weet dat u bepaalde foto’s niet meer wilt hebben en ruimte wilt maken op uw iPhone.