Video-opname maken op smartphone verboden

7 mei 2015 | Door redactie

Heeft u problemen met uw smartphone, dan is het handig als u de helpdesk kunt laten zien wat eraan schort. U kunt dan een korte video-opname te maken van wat er op uw smartphone gebeurt. Maar pas op: dit is eigenlijk in strijd met de regels van Apple en Google.

Misschien bent u wel bekend met de filmpjes op YouTube die de werking van apps demonsteren. Dat zijn eigenlijk video-opnames die zijn gemaakt van een smartphone-scherm ­– zeg maar een screenshot met bewegende beelden. Ook voor u kan het wel eens handig zijn om video-opnames te maken van uw scherm. Bijvoorbeeld omdat u iets wilt laten zien aan een collega.

Jailbreaken of rooten niet slim

Nu is het slechte nieuws dat Apple en Google hier niet happig op zijn. De technospelers staan in principe niet toe dat apps video-opnames maken van wat er op uw scherm gebeurt. De reden hiervoor is dat een kwaadwillende hier misbruik van kan maken door apps stiekem te laten filmen, zonder dat u het door heeft. U kunt alsnog video-opnames maken door uw toestel te jailbreaken of rooten, maar dat is niet aan te raden. Er zijn apps die filmen mogelijk maken zonder uw toestel te rooten of te jailbreaken, maar daar zitten haken en ogen aan. Zo moet u soms de smartphone koppelen aan de pc of werkt het alleen met Android 5.0.