WhatsApp doet nu ook dienst als walkietalkie

8 augustus 2013 | Door redactie

‘Trein gemist, ben een kwartiertje later’, ‘Meneer De Jong probeert je te pakken te krijgen’ en ‘Gefeliciteerd met je promotie!’. Het zijn enkele voorbeelden van berichtjes die u met WhatsApp naar uw manager of een collega kunt sturen. Berichten typen is niet langer uw enige optie met de mobiele chatdienst. Het is nu ook mogelijk om bij WhatsApp gesproken berichten te versturen.

Woensdag 7 augustus 2013 is er een update voor WhatsApp gelanceerd. Voortaan verschijnt er rechts onder in uw chatvenster een knopje met een microfoontje. Houdt u dit ingedrukt, dan kunt u een bericht inspreken. Heeft u uw zegje gedaan, dan laat u de knop los en wordt uw spraakbericht automatisch verzonden. Handig als u meer te zeggen heeft dan er in een kort geschreven berichtje past, maar de persoon in kwestie ook even zijn telefoon niet kan opnemen. Er zit geen tijdslimiet aan het inspreken van een WhatsApp-bericht.

Stom WhatsApp-spraakbericht is te wissen

Niet tevreden over de ingesproken boodschap of maakt er iemand op de achtergrond een raar geluid? Vóórdat u uw WhatsApp-spraakbericht definitief verzonden heeft – tijdens het inspreken dus – kunt u dit wissen door uw vinger over de gehele breedte van uw scherm naar links te vegen. Het microfoonicoontje verdwijnt vervolgens met een kolderieke salto in de prullenbak.