WhatsApp op Android-telefoon onveiliger

11 september 2012 | Door redactie

U moet op Android extra voorzichtig zijn met Instant messenger WhatsApp. In de Androidversie van WhatsApp blijkt het makkelijk om gesprekken te onderscheppen. Het is niet de eerste keer dat de berichtendienst in het hemd is gezet. Eerder bleek dat berichten ontversleuteld werden verstuurd en de status van anderen makkelijk te wijzigen was.

Het is verstandig om WhatsApp alleen voor privégesprekken te gebruiken, vooral als uw telefoon op Android draait. De beveiliging van WhatsApp laat namelijk op Android-smartphones op sommige punten te wensen over. Misschien herinnert u zich nog het bericht ‘WhatsApp strooit met uw gegevens’. Daarin kon u lezen dat uw telefoonnummer, dat van uw gesprekspartner en uw berichten ontversleuteld over het internet werden verstuurd. Inmiddels worden de berichten gelukkig wel versleuteld.

What’sApp vraagt IMEI-nummer

Toch kunnen WhatsApp-gesprekken van Android-gebruikers nog steeds vrij gemakkelijk worden onderschept. Hiervoor hoeft een kwaadwillende alleen uw IMEI-nummer en uw telefoonnummer te kennen. Daarmee kan hij toegang krijgen tot de server van WhatsApp. Het IMEI-nummer van Android-gebruikers is niet moeilijk te bemachtigen omdat apps dat mogen bekijken. Hierdoor is dit besturingssysteem kwetsbaarder voor het lek dan andere.