Zijn dit de gevaarlijkste Android-apps?

Geregeld glippen kwaadaardige apps door de controle heen van de Google Play Store. Voorzichtigheid is dan ook geboden als u een app installeert op uw Android-smartphone. Er zijn tien apps waar u met een grote boog omheen moet manoeuvreren; het gaat om tien van de gevaarlijkste Android-apps die er in de Google Play Store te vinden zijn.

30 oktober 2012 | Door redactie

Lang niet elke app in de Google Play Store is betrouwbaar. Er zijn bepaalde apps die u in ieder geval moet vermijden. Mobiele virusscanner-fabrikant TrustGo ging op zoek naar de gevaarlijkste Android-apps in de Google Play Store. De apps die het predicaat ‘gevaarlijk’ hebben gekregen verdienen dit stempel omdat zij telefoonnummers doorsturen naar adverteerders, uw toestel-ID stelen of u zelfs misleiden zodat u onbedoeld nog meer malafide apps downloadt.

Tien gevaarlijke apps

Er werd ook een top tien samengesteld met de apps die het meest gevaarlijk zijn. De onderstaande apps kunt u maar beter niet installeren op uw Android-smartphone. Zoals u ziet gaat het om apps die al vaak zijn gedownload. Het aantal downloads zegt dus niets over de betrouwbaarheid.

Gevaarlijke apps