Zonder app screenshot maken op smartphone

18 oktober 2012 | Door redactie

Soms kan het handig zijn om een screenshot te maken op uw smartphone. Bijvoorbeeld omdat u iets wilt laten zien aan een collega of een technisch probleem wilt vastleggen voor de helpdesk. Op de meeste smartphones kunt u gemakkelijk een screenshot maken, zonder dat u daar eerst een app voor moet downloaden.

Het zal niet vaak gebeuren, maar soms wilt u een screenshot maken op uw smartphone. Dat kan niet op iedere smartphone. Gebruikt u een recent model van een populair merk, dan kunt u ervan uitgaan dat uw toestel beschikt over de screenshot-functie. Zo maakt u met een Samsung-toestel screenshots door de home-toets en de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt te houden.

Screenshot in fotoalbum

Op een HTC kunt u een schermafdruk maken door de aan/uit-knop tegelijk met de onderste volumetoets ingedrukt te houden. Heeft u een Sony-smartphone, houd dan de aan/uit-knop even ingedrukt en selecteer vervolgens Screenshot maken. Ook de iPhone blijft niet achter. Op de iPhone maakt u een screenshot door de home-knop en de standby-knop (aan de bovenkant van het toestel) in te drukken. Nadat u een schermafdruk heeft gemaakt, kunt u die meestal terugvinden in uw fotoalbum.