Aandacht voor taal, ook op het werk

14 september 2015 | Door redactie

U staat er niet vaak bij stil, maar een goede beheersing van de Nederlandse taal iets waar u elke dag profijt van heeft. Niet alleen in uw werk, maar ook in sociaal opzicht. Daarom staat de Nederlandse taal een week lang centraal in de eerste Week van het Nederlands.

Van 10 tot en met 17 oktober 2015 vindt voor het eerst de Week van het Nederlands plaats.

Tijdens deze week wil de Taalunie aandacht vragen voor de meerwaarde van het Nederlands. Daarom worden zowel hier als in Vlaanderen een week lang allerlei activiteiten georganiseerd die met taal te maken hebben. Het motto van deze eerste editie is ‘Iedereen aan het woord’. Wie de taal goed beheerst, heeft meer kansen in economisch, maatschappelijk en sociaal opzicht. Gebrekkige beheersing van de Nederlandse taal sluit mensen buiten en isoleert bepaalde groepen. Dat ziet u ook op de werkvloer terug.

Taalquiz doen en dictee maken

Activiteiten die in de Week van het Nederlands zullen plaatsvinden zijn onder andere de Taaldag van de VRT en ‘De Weddenschap’ door Stichting Lezen. Ook wordt in deze week de nieuwe editie van het Groene Boekje van Van Dale gepresenteerd. Daarnaast kunt u in die week gratis een tekst laten screenen, een taalquiz doen en een dictee maken. U kunt ook zelf activiteiten inbrengen en deze aanmelden bij de website. Bijvoorbeeld omdat u een interessant project heeft over verbetering van de taalvaardigheid op het werk. Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vind u op de speciale website weekvanhetnederlands.org.