Alle veelvoorkomende afkortingen op een A4

13 september 2010 | Door redactie

U komt ze regelmatig tegen: afkortingen. Sommigen zijn bekend, denk aan t.a.v. voor ter attentie van, andere zult u moeten opzoeken. Vooral in zakelijke documenten zoals rapporten en verslagen kunt u afkortingen tegenkomen waarvan u de betekenis niet zo één-twee-drie kent. Met de nieuwe tool van Office Rendement zoekt u snel de juiste betekenis op.

Woorden en uitdrukkingen kunt u ook afkorten. Denk aan ‘bij geen gehoor' en ‘wat verder ter tafel komt'. Dat kan handig zijn, maar het komt de leesbaarheid van de tekst niet altijd ten goede. Soms wordt wel erg kwistig met afkortingen gestrooid. Natuurlijk ontkomt u er niet altijd aan. Als u moet notuleren bijvoorbeeld is het gebruik van afkortingen heel handig. Daarnaast krijgt u natuurlijk wel eens teksten van anderen waarin afkortingen voorkomen. Gebruikt u zelf afkortingen, zorg er dan voor dat u dat op de juiste manier doet. Anders wordt uw tekst voor de lezer een puzzel.

Gebruik de nieuwe tool!

Met de nieuwe tool ‘Afkortingen' heeft u de meeste veelvoorkomende afkortingen netjes alfabetisch op een rijtje tot uw beschikking. U kunt de tool downloaden en opslaan en uitprinten. Gebruik het als naslagwerk om op te zoeken wat een afkorting betekent of om te controleren of u zelf een woord of uitdrukking correct heeft afgekort.