Alles m.b.t. afkortingen op een rijtje

25 november 2010 | Door redactie

In zakelijke documenten wemelt het vaak van de afkortingen. Vooral in notulen is het gebruikelijk om veelgebruikte woorden of combinaties van woorden extra kort op te schrijven. Helaas bevordert het gebruik van afkortingen de leesbaarheid niet. Met het overzicht van MT Rendement hoeft een tekst met veel afkortingen echter geen puzzel te zijn.

Vooral in zakelijke documenten zoals rapporten en verslagen kunt u afkortingen tegenkomen waarvan u de betekenis niet zo één-twee-drie kent. Voor de maker van het document zijn afkortingen handig, maar voor de lezer is het soms een hele klus om vast te stellen wat er in vredesnaam wordt bedoeld met 'i.h.k.v.' en wat het verschil is tussen e.v., ev. en e/v.

Overzicht als naslagwerk

Met de nieuwe tool ‘Afkortingen' van MT Rendement heeft u de meeste veelvoorkomende afkortingen netjes alfabetisch op een rijtje. Als u abonnee bent, kunt u de tool downloaden en opslaan of uitprinten. Gebruik het overzicht als naslagwerk om op te zoeken wat een afkorting betekent of om te controleren of u zelf een woord of uitdrukking correct heeft afgekort.
Trouwens: 'i.h.k.v.' betekent 'in het kader van'. De rest kunt u zelf wel opzoeken, toch?