Apps om snel een vreemde taal te leren

17 januari 2019 | Door redactie

Het aanleren van een vreemde taal is vandaag de dag minder tijdrovend. Met verschillende gratis apps leert u snel en eenvoudig, wanneer u het uitkomt, de taal van uw keuze. Bovendien maakt het interactieve aspect het leren leuker.

Door de globalisering kan het steeds vaker voorkomen dat u in een andere taal moet communiceren met klanten, opdrachtgevers of leveranciers. Misschien heeft uw organisatie wel een afdeling in het buitenland met lokale medewerkers. Zowel thuis als onderweg kunt u zich een nieuwe taal snel eigen maken.Met een gratis app die u zowel op uw computer, smartphone als tablet kunt gebruiken, pakt u ieder verloren momentje mee.

Duolingo

Een pluspunt van deze populaire app is dat het leren weinig tijd hoeft te kosten. U stelt van tevoren uw doel in op 5, 10, 15 of 20 minuten per dag. Hiermee kunt u uw woordenschat verrijken, grammatica verbeteren of de uitspraak van een vreemde taal oefenen. De app toont u al lerende de vooruitgang en hoe u zich nog kunt verbeteren. Een minpunt is dat u vanuit het Nederlands alleen maar Engels kunt leren; overige talen zijn nog niet beschikbaar. Wilt u andere talen leren, dan moet dat vanuit het Engels (stel hiervoor uw brontaal in op Engels).

Busuu en Mondly

Een alternatief is de app Busuu, waarmee u kunt werken aan uw woordenschat, grammatica en dialoog. Deze app biedt korte lessen – 5 minuten per keer – en is daardoor makkelijk even tussendoor te gebruiken als u moet wachten op uw afspraak of op de trein naar uw werk. Een minpunt van deze app is dat u keuze heeft uit ‘slechts’ 12 talen. Maar wellicht zit daar precies de taal (tools) bij die u wilt leren. Een ander minpunt is dat Nederlands niet in te stellen is als brontaal en u dus vanuit het Engels moet leren. In de app Mondly kunt u Nederlands wel als brontaal instellen, van waaruit u keuze heeft uit meer dan 30 talen. Door vrienden toe te voegen in de app, kunt u wedstrijdjes organiseren om uw kennisniveau te meten en verder uit te breiden.