Elke dag even uw taalkennis testen

25 februari 2013 | Door redactie

In uw werk moet u foutloos schrijven. Nu zit het met de kennis van de Nederlandse taal bij de meeste secretaresses wel goed. Niet zelden vragen collega’s u immers om advies. Maar het is toch leuk om te testen of u het echt zo goed weet. Op de website Beter spellen kan dat elke dag opnieuw.

Correct spellen is niet moeilijk, maar u moet natuurlijk wel de regeltjes kennen. Sommige dingen doet u intuïtief goed. Dus kan het best eens voorkomen dat ook u even twijfelt: is het nu met ‘d’ of met ‘t, moet hier dubbel ‘tt’ of niet,  en staat dit onderwerp in meervoud of enkelvoud? Op de website Beterspellen.nl kunt u elke dag een nieuwe test doen om te kijken of de Nederlandse taal ook voor u geen verrassingen meer heeft. Als u wilt, kunt u elke dag beginnen met een testje.  

Onderweg taaltest doen

Als u zich aanmeldt op de website, krijgt u elke werkdag een uitnodiging voor een nieuwe spellingtest. Gaat u op vakantie, dan kunt u de toezending van die dagelijkse e-mails stopzetten. U hoeft natuurlijk geen mailtjes te ontvangen, u kunt ook zelf elke dag een testje doen door even op de webpagina in te loggen. Er is ook een app verkrijgbaar. Daarmee kunt u op uw smartphone oefenen wanneer u maar wilt. Als u onderweg bent naar uw werk bijvoorbeeld. U kunt een profiel aanmaken op Beterspellen.nl.