Facebook Workplace in Nederland beschikbaar

11 oktober 2016 | Door redactie

Zakelijk communiceren met collega’s zoals op Facebook is nu mogelijk geworden omdat de socialmediasite sinds 10 oktober Facebook Workplace aanbiedt. Deze dienst is gericht op zakelijke gebruikers en organisaties kunnen zich erop abonneren door een maandbedrag per gebruiker aan Facebook af te dragen.

Facebook heeft – naast de al ingeburgerde opties voor de zakelijke markt (tools) – zijn communicatiemodel beschikbaar gemaakt voor de zakelijke markt onder de naam Facebook Workplace. Organisaties die zich ervoor aanmelden, betalen een bedrag per deelnemer per maand. Op dit moment rekent de socialmediasite $ 3 per maand per gebruiker (er is nog geen bedrag in € bekendgemaakt). Organisaties die meer dan 1.000 gebruikers aanmelden, betalen minder. Non-profitorganisaties mogen gratis van Facebook Workplace gebruikmaken. De deelnemers kunnen chatten, ze krijgen een tijdlijn voor berichten te zien en ze hebben de beschikking over live video. Deze diensten zijn beschikbaar als webversie, maar ook als app voor Android en iOS. In beide gevallen wordt Nederlands ondersteund.

Eerste drie maanden gratis

Om organisaties te overtuigen van de voordelen, heeft Facebook Workplace de eerste drie maanden gratis beschikbaar gemaakt. Voor werknemers die graag willen werken met Workplace zonder dat hun werkgever een abonnement heeft, biedt Workplace een achterdeurtje. Op de site meldt Facebook dat die werknemers zich kunnen melden, waarna ze informatie toegestuurd zullen krijgen. Eerder dit jaar had Facebook de commerciële mogelijkheden van de gewone dienst al verruimd.