Google Maps voor Android nu ook offline

12 november 2015 | Door redactie

De plattegronden van Google Maps kunt u voortaan ook offline raadplegen. Althans, als u een smartphone heeft die op besturingssysteem Android draait. Tot nu toe kon u de kaarten van Google Maps alleen opslaan voor offline gebruik. De nieuwe functie zal aanzienlijk schelen in het verbruik van uw databundel.

Kaartendiensten als Google Maps en TomTom zien de laatste jaren van links en rechts concurrenten opduiken die gratis varianten van handige reisapplicaties (tool) aanbieden. De gevestigde bedrijven komen dan ook steeds vaker met nieuwe diensten om de gebruiker aan zich te blijven binden. De offline-dienst van Google Maps voor Android-telefoons past in dit rijtje. Als u de laatste update van Google Maps binnenhaalt, wordt de nieuwe functie automatisch toegepast. U kunt dan locaties en telefoonnummers opzoeken en routebeschrijvingen invoeren, zonder hiervoor verbonden te moeten zijn met het internet.

Offline Google Maps voor iPhone komt later

De kaarten worden iedere twee weken automatisch geüpdatet, zodra u weer even online bent. Verschillende gebruikers melden wel dat de kaarten veel opslagruimte kosten. De gratis offlineversie van Google Maps voor iPhones is overigens in de maak. De exacte introductie is op dit moment nog niet bekend.