Google plus wordt Google min

4 maart 2015 | Door redactie

Google+, het sociale netwerk van Google, krijgt een ander gezicht. Er worden in ieder geval drie onderdelen afgesplitst. Hoe het uitgeklede sociale netwerk daarna verder zal gaan, is echter nog niet duidelijk.

Google+ heeft niet voldaan aan het doel om te kunnen concurreren met Facebook. Daarom gooit Google het nu over een andere boeg. Het sociale netwerk wordt opgesplitst is een aantal losse onderdelen. Google zegt zelf dat het wil focussen op foto’s en communicatie. Het foto-gedeelte van Google+ gaat daarom verder als Google Photos. Het deel waarin gebruikers updates met elkaar konden delen, zal een nieuw bestaan krijgen in de vorm van Google Streams. Chatdienst Hangouts blijft zo heten en krijgt een zelfstandige status.

Lot Google+ nog niet duidelijk

Wat er met het restant van Google+ gaat gebeuren, daar heeft Google zich nog niet over uitgelaten. Een van de belangrijkste reden om Google+ destijds in te voeren, was om van iedere Google-gebruiker een ingelogde gebruiker te maken. Dat idee is echter al een jaar geleden losgelaten. Ook de concurrentie met Facebook is nooit van de grond gekomen.