Google Translate: “Praat Nederlands met me”

6 augustus 2015 | Door redactie

Afgelopen januari kwam de app van Google Translate met een nieuwe functie: u kunt teksten laten vertalen waar u de camera van uw smartphone of tablet op richt. Dat kon de Google Translate-app vanuit een zevental talen, maar nog niet van of naar het Nederlands. Leuk nieuws: de Nederlandse taal is aan het rijtje toegevoegd.

Met de speciale functie van de Google Translate-app kunt u uw apparaat op een tekst richten. Bijvoorbeeld op papier, maar op een verkeersbord werkt het ook. Zodra Google Translate de tekst registreert, vertaalt hij de tekst ‘live’: de tekst verandert voor uw ogen in de door u geselecteerde taal. De Google Translate-functie was al beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans. Google heeft dit nu uitgebreid met twintig extra talen.

Google Translate vertaalt live van en naar Nederlands

Zoals gezegd zit de Nederlandse taal hier ook bij, samen met onder meer Deens, Noors, Zweeds, Pools, Oekraïens en Turks. Welke talen nog meer, kunt u lezen op Google's blog. De live vertaalfunctie in de Google Translate-app komt tevoorschijn als u Engels en Nederlands als talen invoert en vervolgens op de cameraknop drukt. U wordt dan gevraagd om een klein talenpakketje te downloaden.