Het Rendement Dictee der Nederlandse Taal

3 december 2013 | Door redactie

In uw vak is het belangrijk dat u de Nederlandse taal beheerst. U maakt dus geen spelfouten en grammaticale blunders. Dat vindt u vanzelfsprekend. U verwacht dat uw collega’s dat ook niet doen. Toch maakt ook een secretaresse wel eens een foutje. Of niet? Test het zelf en maak het Rendement Dictee der Nederlandse Taal.

Misschien schrijft u ook elk jaar driftig mee met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dat kan straks weer. Op 18 december 2013 kunt u testen hoe goed u de Nederlandse taal beheerst. U kunt nu alvast oefenen door het Rendement Dictee der Nederlandse taal uit te voeren. De hoofdredacteuren van Rendement hebben een uitdagende tekst voor u geschreven.  Met een paar interessante taalhobbels, waar u makkelijk over kunt struikelen. Geen probleem voor de doorgewinterde taalliefhebber, maar bent u dat wel?

Rendement Dictee der Nederlandse Taal

Natuurlijk draagt u uit dat een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk is. Een brief of e-mail met spelfouten en –d’s en –t’s op plaatsen waar ze niet horen, zijn geen goede reclame voor uw organisatie. Test uzelf en maak het Rendement Dictee der Nederlandse Taal. Dan weet u of u met recht de beste bent van uw collega’s en kunt u straks met een gerust hart meeschrijven met Philip Freriks en Martine Tanghe.