Maak van uw e-maildisclaimer geen epistel

16 januari 2015 | Door redactie

Disclaimers in e-mails worden lang niet door iedereen gewaardeerd. Dat geldt ook voor de Engelse overheid. Een parlementslid vindt e-maildisclaimers niets meer dan inkt- en papierverspilling. Hij heeft dan ook een wetsvoorstel ingediend om het gebruik van disclaimers aan banden te leggen.

Geen bedrijf dat zit te wachten op juridisch geneuzel, dus onder de meeste e-mailhandtekeningen treft u een disclaimer aan. De tekst met juridische informatie dreigt echter zijn doel volkomen voorbij te schieten. De disclaimers worden steeds langer en worden meestal standaard meegestuurd. Op het moment dat ontvangers de mail uitprinten, kost dat veel te veel inkt, zo vindt een Brits parlementslid. Via een wetsvoorstel probeert hij het gebruik ervan aan banden te leggen.

Disclaimers standaard uitgeprint

Disclaimers kunnen nuttig zijn, maar zorgen inmiddels ook voor ergernis. Vaak kunt u de tekst niet verwijderen en print u die standaard mee. En dat kan leiden tot meerdere A-viertjes die rechtstreeks de prullenbak in kunnen. Let erop dat u de tekst van disclaimers kort en zakelijk houdt. Dreigt het te lang te worden, dan is een e-mailbericht wellicht niet de beste plek voor deze toevoeging. Vraag u ook af of de disclaimer hier echt noodzakelijk is. Vaak staat hij er uit gewoonte of gemakzucht en kijkt niemand er meer naar.