Nu ook videobellen bij WhatsApp

15 november 2016 | Door redactie

Bij de meest recente update heeft WhatsApp het videobellen geïntroduceerd. Hiermee voegt het een belangrijk item toe aan de functionaliteit. Nu is WhatsApp toegevoegd aan het rijtje Skype, Facetime en Facebook Messenger die allemaal eveneens gratis zijn.

Deze week verschijnt bij gebruikers van WhatsApp naast ondersteuning voor GIF'jes nóg een nieuwe optie, namelijk videobellen. Deze functie werd al langer verwacht, maar is nu dus eindelijk geïntroduceerd. Dit geldt zowel voor gebruikers van iOS als van Android. Gebruikers van BlackBerry worden nog tot 30 juni 2017 ondersteund. De functie is net als het gewone bellen te activeren met behulp van de knop in de rechterbovenhoek. Dan verschijnt een keuzemogelijkheid, waaronder dus het videobellen. De gebruiker ziet de gesprekspartner in beeld, met als toevoeging het eigen gezicht. Dit is opgenomen door de frontcamera, maar het is wel mogelijk om zelf te kiezen tussen beide camera’s. Ook de beelden van het videobellen worden versleuteld verzonden, aldus WhatsApp zelf.

Groepsgesprekken niet ondersteund

Daarmee zou de functie heel geschikt kunnen zijn voor videovergaderen, maar helaas worden groepsgesprekken niet ondersteund in de nieuwe functie. In bijvoorbeeld Skype is een conference call wél mogelijk. Qua datagebruik per minuut zijn Skype en WhatsApp ongeveer vergelijkbaar: drie à vier MB. Om dit in WhatsApp te halen, moet dan wel de optie ‘Verminderd datagebruik’ geactiveerd zijn.