Nu op iPhone GIF’jes versturen in WhatsApp

11 november 2016 | Door redactie

De populaire berichtendienst WhatApp is eindelijk overstag en biedt nu ook ondersteuning voor het plaatsen van GIF-afbeeldingen. Dat geldt nog wel met een beperking, want op dit moment wordt het alleen aangeboden voor gebruikers van iOS. Wanneer Android volgt, is nog niet zeker.

Het is voor gebruikers van iOS vanaf nu mogelijk om bewegende GIF’jes op te nemen in een WhatsApp-bericht. Om dit te kunnen gebruiken, is het wel nodig om eerst de meest recente update te installeren. Daarna is de optie te vinden in de Photo & Video Library. Hier is een GIF aan het bericht te koppelen, naar keuze uit de populairste of uit de database. Daarnaast kan de gebruiker  video’s van maximaal zes seconden omtoveren in een geanimeerde GIF-afbeelding. Ook een foto kan als GIF verstuurd worden op het moment dat hij gemaakt wordt (‘live photo’).

Android kwestie van tijd

Sommige gebruikers ondervinden nog wel wat bugs die vaak gepaard gaan met functies die nieuw gelanceerd worden. Op Androidtoestellen is het op dit moment officieel alleen mogelijk om GIF’jes te bekijken, maar in de betaversie bestaat de optie om ze ook te verzenden al wel. Het zal dus een kwestie van tijd zijn voordat deze ook officieel op Android verschijnt.