Op Facebook onder werktijd mag nu echt

De geruchten gingen al een tijdje, dus het mag geen verrassing heten dat Facebook een zakelijk broertje heeft gekregen: Facebook at Work. De pilotversie van het zakelijke sociale netwerk is inmiddels live gegaan. Facebook at Work moet het makkelijker maken voor collega’s om met elkaar te communiceren en samen te werken.

15 januari 2015 | Door redactie

Wat krijgt u als u LinkedIn kruist met Google Apps? Waarschijnlijk iets wat lijkt op Facebook at Work. Via deze zakelijke variant van Facebook kunnen collega’s contact met elkaar leggen. Ook zijn er allerlei tools aanwezig die u kunt gebruiken om samen te werken aan projecten. Facebook at Work is gescheiden van Facebook; u kunt op beiden sociale media een profiel aanmaken, maar wel uw zakelijke en privé-profiel gescheiden van elkaar houden.

Facebook belooft privacy te waarborgen

Nu zullen veel bedrijven huiverig zijn om met Facebook at Work te werken omdat Facebook niet bepaald bekend staat om de privacyvriendelijkheid. Facebook probeert die huiver weg te nemen door te beloven dat alle informatie die medewerkers uitwisselen alleen zichtbaar is binnen het bedrijf. Tijd zal uitwijzen of Facebook at Work inderdaad discreet is. Op dit moment bevindt Facebook at Work zich in de pilotfase. Een paar bedrijven testen het sociale netwerk nu uit.