Skype introduceert blurren achtergrond in videogesprekken

14 februari 2019 | Door redactie

Voor iedereen die wel eens vanuit huis een zakelijk videogesprek moet voeren met een berg wasgoed of kinderspeelgoed op de achtergrond. Of op kantoor, met een whiteboard met belangrijke – niet voor de klant bedoelde – actiepunten voor het komende jaar achter zich. Voor al die momenten introduceert Skype de mogelijkheid tot het vervagen van de achtergrond in videobellen.

U wilt professioneel communiceren (tool) met klanten en relaties. Voor al die momenten dat bij videobellen uw achtergrond minder duidelijk in beeld mag zijn, heeft Skype nu de oplossing. Skype heeft de mogelijkheid tot vervagen van de achtergrond (blurren) aan het videobellen toegevoegd. Met deze functie hoeft u niet langer bang te zijn dat er dingen achter u in beeld zijn die u liever niet deelt. Ook voorkomt u afleiding bij uw gesprekspartner doordat de focus met de nieuwe functie op u ligt en niet op een schilderij aan de muur achter u dat in het oog springt. Skype weet welk onderdeel vervaagd moet worden door het gebruik van kunstmatige intelligentie (KI), die getraind is om een mens van de achtergrond te onderscheiden. De kunstmatige intelligentie kan een persoon herkennen aan de aanwezigheid van hoofd, handen en armen.

Eenvoudig in te schakelen

De achtergrondblur is eenvoudig in te schakelen met een schuifje, door een klik met de rechtermuisknop of via instellingen. De achtergrondvervaging is vooralsnog alleen beschikbaar op computers en laptops met de nieuwste Skypeversie. Of de functie ook in de app-versie voor smartphone en tablet komt, is nog niet bekend. Microsoft heeft al eerder moeite gedaan om Skype aantrekkelijk te maken voor zakelijke gebruikers, onder andere door een opnamefunctie toe te voegen.

Bijlagen bij dit bericht

Effectief vergaderen I: doel en opbouw
E-learning | VideoCollege 20 minuten