Slordige afhandeling e-mail door maildruk

4 mei 2015 | Door redactie

Hoge maildruk zorgt ervoor dat u eerder mailtjes mist en vergeet te beantwoorden. Het blijkt dat een overvolle inbox samenhangt met een slechte afhandeling van binnengekomen e-mail. U verdwaalt als het ware in het doolhof dat inbox heet.

Uit een grootschalig online onderzoek van e-maildienst Yahoo blijkt dat er een verband bestaat tussen een inbox die overloopt van de e-mail en het niet reageren op berichten. Als u veel e-mails op een dag krijgt, is de kans groot dat u regelmatig vergeet om te antwoorden. Mensen die een volle inbox hebben nemen minder tijd om hun mail te bekijken en missen daardoor meer. Na 16 miljard e-mails te hebben bestudeerd, kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat gemiddeld 25% van de berichten wordt beantwoord.

Regels aanmaken voor e-mails

Dat percentage is drastisch lager bij mensen die dagelijks honderd nieuwe e-mails binnenkrijgen. Zij antwoorden op slechts 5% van de berichten. Zorg zelf dus voor een opgeruimde inbox om te voorkomen dat u e-mails structureel vergeet te beantwoorden. Ruim maandelijks uw inbox op en berg ingekomen e-mails op in mappen. Nummer deze en zet de belangrijkste bovenaan. Met regels en categorieën brengt u ordening aan in de e-mails die u in de mappen bewaart.