Stemmen op de leukste onjuiste spatie van 2013

19 december 2013 | Door redactie

Het zal wel de invloed van het Engels zijn, maar steeds meer Nederlanders schrijven woorden los terwijl die eigenlijk aan elkaar moeten. Het ‘bioscoop programma’ is weer interessant en in de supermarkt ligt een ‘kerst stol’ voor u klaar. Het zijn taalfouten, zo simpel is het. Als onjuist spatiegebruik u ook kromme tenen bezorgt, kunt u uw lol op. U kunt nu namelijk stemmen op dé onjuiste spatie van 2013.

De leukste onjuiste spaties van dit jaar zijn verzameld en u kunt nu stemmen op uw favoriet. De genomineerden laten zien dat onjuiste spaties tot bijzonder komische situaties kunnen leiden. Zo is er de ‘bronstige hertenimitator’. Deze man neemt zijn hobby zó serieus dat hij er zelf een beetje opgewonden van raakt. Op een website verscheen de kop ‘Haagse rechters laten Máxima portretten verwijderen’. Het beeld van onze vorstin die verplicht een ladder op moet, kan nooit de bedoeling geweest zijn.

Onjuiste spaties onbedoeld grappig

En wat dacht u van een ‘zoete witte wijnprofessor’ die bij Omroep Max over wijn komt vertellen? Nu betrof het toevallig ook een zachtaardige, blanke man die u zeker als kenner kunt bestempelen, maar door de spaties staat er toch echt iets anders. Dat geldt ook voor de advertentie voor een ‘net jurkje’. Niks mis mee, ware het niet dat de reclame-uiting van een erotiekshop komt en het jurkje nu juist bijzonder weinig aan verbeelding overlaat.